Film/TV
5

Dejana talk show i ovog vikenda donosi zanimljive teme

U Dejana talk showu u subotu gostuju pacijenti i ljekari Specijalne bolnice Sveti Vid koji će govoriti o zdravstvenim tegobama dok će se u nedjelju razgovarati o starim zanatima.

U subotu, 21.11.2015. godine od 17:30 sati Dejana Rosuljaš će sa svojim gostima razgovarati o zdravstvenim tegobama i njihovom rješavanju. Dejanini gosti će biti doktori i pacijenti Specijalne bolnice Sveti vid iz Beograda.

Na međunarodnoj konvenciji za kvalitet i izvanrednost, održanoj nedavno u Parizu, Specijalna bolnica Sveti vid nagrađena je platinastom zvijezdom za posvećenost kvalitetu. Ovo priznanje pripalo joj je za vrhunski menadžment, profesionalizam, inovativnost, humanost, kontinuitet u edukaciji mladih ljekara i stanovništva, uvođenje novih tehnologija u oftamologiju i postizanje sjajnih rezultata u hirurškim rješenjima. Najveća nagrada, bez kojih ne bi bilo ni drugih, jesu upravo uspjesi u ostvarenju fantasticnih hirurških zahvata i zadovoljstvo pacijenata.

Tema nedjeljnog izdanja nagledanijeg talk showa u BIH, prema zvaničnim podacima agencije Nielsen za BiH, su stari zanati. Radnje sa starim zanatima, poput onih od kazandžija, sarača, limara, opančara, četkara nekad su se mogli vidjeti na skoro svakom koraku, ali se danas mogu prebrojati na prste. Uprkos tome što bavljenje ovim profesijama više nije isplativo, u BIH ipak postoje zanatlije koje iz čiste ljubavi čuvaju ova zanimanja od zaborava.

Dejana talk show pratite u subotu i nedjelju od 17: 30 sati.