Jutro za sve
476

Danko Delibašić i Hazim Mujčinović nova lica jutarnjeg programa na BHT1

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
U ponedjeljak, 24. septembra, na male ekrane vraća se jutarnji program BHT1 pod imenom "Jutro za sve", čime Javni RTV servis BiH označava početak jesenje sheme.

Novi koncept "Jutra za sve" u prošloj sezoni je nadmašio sva očekivanja i pozicionirao je u sami vrh gledanosti. Prema brojnim pozitivnim kritikama, gledatelji su upravo ovu emisiju okarakterisali kao "onu u kojoj uz raznovrstan i dinamičan program, započinju svoj radni dan".

Urednica emisije, Lejla Zvizdić, otkriva nam da nova sezona "Jutra za sve" donosi brojne novitete.

"Zadržat ćemo i osnažiti ono što je naša najveća vrijednost i kvalitet, a to su ljudi. Dosadašnjoj, većinski ženskoj redakciji, pridružuju se Danko Delibašić i Hazim Mujčinović, koji će zajedno sa Jasminom Aličić, Marselom Bilić i Adisom Šehić činiti voditeljske parove "Jutra za sve". Novitet je i termin emitiranja. Od ove sezone, sa gledateljima BHT1 smo svakog radnog jutra od 8:00 do 10:00 sati. Pojačanje nam dolazi i u reporterski tim. Nirvani Imamović, Leonardu Kvesiću i Zuhri Homarac pridružila se i kolegica Jasminka Hamza, sa kojom smo imali sjajnu saradnju tokom ovogodišnjeg 24. Sarajevo Film Festivala, gdje je bila angažirana kao press koordinatorica", kazala je Zvizdić.

Ona je istakla da se tim Jutarnjeg programa BHT1 za početak nove sezone fokusirao na kadrovsku konsolidaciju.

"Primat je ipak programski razvoj "Jutra za sve", onako kako to dolikuje Javnom servisu. Jutarnji programi, recimo, na HRT-u i RTS-u su etablirani kao jedan od najvažnijih programskih segmenata ovih Javnih servisa. Iza njih je, činjenica, mnogo više kontinuiranih godina razvoja Jutarnjeg programa i mnogo veća kadrovska, infrastrukturna i finansijska podrška, ali evo ... izazov mi je, drugu godinu zaredom kao urednica projekta sa sjajnim mladim timom Jutarnji program BHT1 pozicionirati kao jednu od najvažnijih programskih okosnica BHT1 vlastite produkcije. I nadamo se da ćemo gledateljima nastaviti bojiti nova, ljepša jutra", kaže Zvizdić.

Poznato TV lice, Danko Delibašić istakao je da ga prelazak na BHT1 i pridruživanje ekipi "Jutro za sve“ izuzetno raduje i posebno obavezuje i motiviše.

"Kao televizijsko lice i kao prezenter, mogu reći da je prelazak na BHT1, za mene najozbiljniji korak u karijeri. Radio sam na privatnim televizijama, razne emisije, pa i jutarnji program. Međutim, nešto što zvanično ima prefiks bosanskohercegovačko, u meni lično budi određeni respekt i poseban osjećaj. Biće mi drago raditi u jednoj ovakvoj redakciji, nadarenoj i prije svega pozitivnoj. Nisam nikakav egocentrik, ali bez sumnje mogu reći da mi poziv da se pridružim timu "Jutra za sve“ laska i daje mi jedan novi motiv. Shvatam isti kao kompliment, ali naravno i kao novu priliku", rekao je Delibašić.

Kako nam je poznato, smijeha u redakciji Jutarnjeg programa "Jutro za sve“ ne manjka, kako ispred, tako i iza kamera. Duplu dozu smijeha, ali i edukativnog sadržaja ekipi donosi bosanskohercegovački glumac i stand-up komičar Hazim Mujčinović, koji će nas, zajedno sa ostalom ekipom, voditi kroz Jutarnji program BHT1.

"Kao glumac, radijski voditelj i stand-up komičar, iskusio sam sve oblike medijskih i scenskih nastupa, ali raditi u Jutarnjem programu BHT1 je za mene poseban izazov. Dolazim u najopušteniju ekipu, koja će zajedno sa mnom prenijeti sve dobre vibracije na naše gledatelje. Radujem se novom početku i novoj radnoj atmosferi. Već iz sastanaka sa ekipom osjeća se ta porodična fuzija, koju ćemo, tako opušteni, nasmijani i veseli prenijeti širom Bosne i Hercegovine. No disciplina u timu je na prvom mjestu. Zadatak koji sam dobio je ispunjenje neke vrste mojih dječačkih snova, a to je da jutro učinim sretnijim svima oko sebe", istakao je Mujčinović.

Jasmina Aličić, Marsela Bilić i Adisa Šehić koje Jutarnji program BHT1 vode već 3 sezone, ističu da se raduju pojačanju u ekipi, pogotovo činjenici da će interakcija voditeljskih parova sada donijeti novu energiju Jutarnjem programu.

Redakcija Jutarnjeg programa nastavlja i dalje gledatelje BHRT-a voditi kroz najaktuelnije i najinteresantnije teme dana, uz obilje servisnih i korisnih informacija, lokalnih, regionalnih i svjetskih vijesti iz svih oblasti, živa javljanja reportera iz svih dijelova BiH, tople ljudske priče, priče o turizmu, kulturi, sportu kroz redovne jutarnje rubrike.

U novu sezonu startaju sa nekoliko novih rubrika, od kojih će neke realizirati i sa Info platformom HOĆU.ba i KJU Porodično savjetovalište Sarajevo .

"Jutra za sve“ su spremna, sa nestrpljenjem očekuju prve minute emitiranja i za kraj poručuju: "Omiljeni dio dana, započnite upravo s nama!"