Film/TV
0

Colin Farrell u Sarajevu!

Sarajevo-x.com
Kako saznaje današnje Oslobođenje, poznati irski glumac Colin Farrell doputovao je sinoć u Sarajevo, gdje će boraviti narednih dana pripremajući se za svoju novu ulogu. Farrell je sinoć sletio na Sarajevski aerodrom avionom iz Minhena zajedno sa bh. oskarovcem Danisom Tanovićem.

Farrel će u novom filmu Danisa Tanovića “Triage“, koji je baziran na knj­izi američkog reportera Scotta Andersona, tumačiti glavnu ulogu, piše Oslobođenje.

Novi Tanovićev film priča je o iskustvima fotoreportera Marka Walsha, koji izvještava sa svjetskih ratišta suočavajući se istovremeno sa svim opasnostima koje prate njegovu profesiju kao i sa izazovima svakodnevnog života.

Govoreći o temama kao što su krivica, oproštaj, priroda savremenog ratovanja i osjećaj pripadnosti, Anderson je u svojoj knjizi kreirao kompleksne likove i paralelne priče koje je Tanović pretočio u scenarij svog novog ostvarenja.

Slavni glumac je po dolasku u Sarajevo ekskluzivno za Oslobo­đe­nje govorio o razlozima zbog kojih je prihvatio ulogu u filmu Danisa Tanovića.

„Danis je napisao sjajan scenarij, prije svega veoma originalan i zbog toga sam prihvatio ulogu. To je predivna priča, vrlo iskrena i jako se radujem što ću biti dio ovog filma“, rekao je Colin Farrell za Oslobođenje.

U Sarajevu će, kako kaže, boraviti tek nekoliko dana, ali taj period će maksimalno iskoristiti kako bi sakupio neka nova iskustva i pripremio se za svoju novu ulogu.

„Danis će me malo provesti okolo i upoznati sa nekim ljudima koji će mi, nadam se, pomoći da što bolje razumijem lik koji ću tumačiti u filmu“, kaže Farrell.

O planovima za film “Triage“ Danis Tanović govori već nekoliko godina, a projekat je sada konačno ušao u fazu pretprodukcije. Ekipa filma proteklih dana boravila je u Španiji i Irskoj, gdje će se snimati film u kojem će, pored Farrella, uloge ostvariti Paz Vega, Christopher Lee, Kelly Reilly... Početak snimanja se očekuje krajem ovog mjeseca.

Colin Farrell (31) svjetskoj filmskoj publici poznat je po ulogama u visokobudžetnim holivudskim produkcijama, kao što su “Daredevil“, “Miami Vice“, “Minority Report“, “Phone Booth“, “Alexander“ i “S.W.A.T.“. Filmski proboj u SAD-u započeo je 2000. godine ulogom u filmu “Tigerland“ reditelja Joela Schumachera, a na holivudsku A listu glumaca dospio je nakon niza komercijalno uspješnih filmova iz 2003. - “Phone Booth“, “S.W.A.T.” i “Recruit“. Godinu kasnije, pa­žnju publike i kritičara privukao je naslovnom ulogom u filmu kontroverznog Olivera Stonea “Alexander“, u kojem je legendarni makedonski vojskovođa i osvajač Aleksandar Veliki prikazan kao biseksualac.

U Farrellovoj karijeri i protekle dvije godine bile su veoma uspješne - 2006. glumio je uz Jamie Foxxa u akcionom filmu Michaela Manna “Miami Vice“, koji je na kino blagajnama zaradio više od 163 miliona dolara, a prošle godine je zajedno sa Ewanom McGregorom snimio „Cassandra’s Dream“ pod rediteljskom palicom slavnog Woodyja Allena, koji je oficijelnu svjetsku premijeru imao na proteklom filmskom festivalu u Veneciji.

Vezani članci