Film/TV
0

VIDEO / Cinema City: Stižu horor "Opsjednuta" i historijski triler "Koriolan"

Klix.ba
U prvom vikendu prikazivanja filma "Zvončica i tajna krila" (Tinkerbell: The Secret of the wings) u projekciji su uživali najmanji posjetitelji, koji su pogledali ovu interesantnu bajku.

Ništa manje nije bila posjećena nova komedija "Začin za brak" (Hope Springs), koja je počela sa prikazivanje od 30. augusta, i u kojoj su uživale mnogobrojne Sarajlije u danima vikenda.

Pored spomenutih naslova, Cinema City u novoj filmskoj sedmici donosi nova filmska ostvarenja.

Za ljubitelje horora Cinema City od 6. septembra donosi film reditelja Olea Bornedala snimljen po istinitoj priči - "Opsjednuta" (The Possession). Clyde i Stephanie Brenek nisu vidjeli razlog za zabrinutost kada je njihova mlađa kćerka postala opsjednuta antičkom drvenom kutijom koju je kupila na garažnoj rasprodaji. Dok njeno ponašanje postaje sve gore, par se počinje pribojavati prisustva zlonamjerne sile. Provjerite da li će bračni par spasiti život svoje kćerke i da li će je zaštiti od od zlonamjernih sila.

Iskoristite priliku i kupite kinoulaznicu po specijalnoj cijeni od 4 KM u okviru projekta Cinema City Art house.

Ove sedmice stiže još jedan poznati historijski triler pod nazivom "Koriolan" (Coriolanus), od scenariste filmova "Gladijator" i "Posljednji samuraj". To je adaptacija poznate Shakespearove tragedije o životu rimskog vođe.

Građani Rima su gladni. Koriolan, rimski heroj, veliki vojnik i čovjek krutih ubjeđenja prezire narod. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu. Pogledajte da li će doći do uništenja Rima u Cinema Cityju od 6. septembra.

Već u narednoj filmskoj sedmici (13.- 19. septembra 2012.) planirana je svjetska premijera dugoočekivanog naslova "Resident Evil: Osveta" (Resident Evil: Retribution), gdje glavnu ulogu tumači zanosna Milla Jovovich. Ovaj akcioni horor pogledajte u 3D tehnologiji i otkrijte detalje novog nastavka popularnog spektakla.

U Cinema Cityju se od 13. septembra prikazuje i nova urnebesna komedija poznatog tvorca hit serije "Porodični čovjek", pod nazivom "Medo" (Ted). U samo tri dana prikazivanja na američkom box officeu ova komedija je ostvarila zaradu od 54,1 milion dolara. Pogledajte interesantnu kombinaciju igranog filma i kompjuterske animacije upravo u Cinema Cityju.

U okviru Cinema City Family daya svake srijede pored pogodnosti kupovine kino ulaznice po specijalnoj cijeni od 4 KM za 2D i 6 KM za projekcije u 3D-u, iskoristite priliku i kupite Family combo paket od četri Coca Cole 0,33 l i dvoje srednjih kokica po cijeni od 10 KM.

Za posjetioce koje planiraju ranije odlazak u kino, Cinema City pruža uslugu telefonskih rezervacija. Kinoulaznice telefonski možete rezervisati svaki radni dan u periodu od 10:00 do 13:00 sati na broj telefona 033/567-267.

Organizujte rođendansku zabavu svojih mališana u Cinema Cityju uz poznati rođendanski paket i ugodno druženje. Rezervišite termin na broj telefona 060/319 47 64.

Sve informacije o uslugama Cinema Cityja, terminima filmova na redovnom repertoru, kao i najavama nadolazećih filmova možete dobiti na info brojeve 033/567-230 i 033/567-288, ili na našoj poznatoj web stranici www.cinemacity.ba. Sve druge upite možete poslati i na info e-mail: info@ cinemacity.ba.