Američki box office
0

"Captain America" zaradio više od "Harryja Pottera"

Sarajevo-x.com
Film "Captain America: The First Avenger" zaradio je solidnih 65,8 miliona dolara na kino blagajnama ovog vikenda u Sjedinjenim Američkim Državama, ostavivši iza sebe posljednji nastavak filma o Harry Potteru koji je publika u SAD-u već imala priliku vidjeti u kinima.

Osmi i posljednji nastavak filma o dječaku čarobnjaku je pao na drugo mjesto sa zaradom od nešto više od 48 miliona dolara u drugom vikendu prikazivanja, pa je njegova ukupna zarada u kinima u SAD-u do sada 274,1 milion dolara.

Don Harris iz distribucije Paramoutha je rekao za američke medije kako je "Captain America" premašio očekivanja.

Na trećem mjestu je romantična komedija "Friends with Benefits" u kojoj glume Justin Timberlake i Mila Kunis sa 18,5 miliona dolara zarade. Četvrti ovog vikenda je film "Transformers: Dark of the Moon" sa 12 miliona, dok poslije njega slijedi mračna komedija "Horrible Bosses" sa 11,7 miliona dolara.

Na šetom mjestu je film "Zookeeper" sa 8,7 miliona. Disneyev film "Cars 2" donio je zaradu od 5,7 miliona, dok je još jedan od animiranih filmova "Winnie Pooh" završio na osmom mjestu sa nešto više od pet miliona zarade, tačnije 5,1 milion.

"Bad Teacher" nije mogao bolje od devetog mjesta, odnosno 2,6 miliona, dok je film "Midnight in Paris" Woodyja Allena već drugu sedmicu zaredom na desetom mjesu, a ovog vikenda je dobacio do 1,9 miliona dolara.