Porodica Bush
0

Bivša "prva kći" postaje novinarka na NBC-u

Sarajevo-x.com
NBC je za svoju emisiju "Today" unajmio nekoga iz Bijele kuće za reportera - bivšu "prvu kći" Jennu Hager.

Kći bivšeg američkog predsjednika Georga W. Busha priče će donositi jednom mjesečno, a ticat će se uglavnom obrazovanja, kaže izvršni producent Jim Bell za AP.

Dvadesetsedmogodišnja učiteljica u Baltimoreu kaže da je oduvijek željela biti učiteljica i književnica, a već iza sebe ima dvije knjige. Svejedno, zaintrigirala ju je ideja da se pojavi na televiziji.

"Nije to nešto o čemu sam uvijek maštala. Ali mislim da je jedna od najvažnijih stvari u životu biti otvorenog uma i biti otvoren za promjene", rekla je Jenna.

Bell kaže da je na ideju da angažuje kći bivšeg predsjednika došao kad ju je vidio baš u ovoj emisiji, kad se pojavila kao gošća kako bi predstavila svoju knjigu u samohranoj majci zaraženoj HIV-om "Anna's Story: A Journey of Hope". Također, ona je zajedno s majkom Laurom Bush jednom prilikom i vodila ovu emisiju.

"Mislim da će se snaći u ovoj ulozi. Ona zna nešto o pritisku i o tome kako je kad ste sve vrijeme pod lupom javnosti", kaže Bell koji njenu prvu reportažu očekuje već u septembru.

Bell je rekao da se Hager u svojim pričama neće baviti politikom, te da joj nije ponudio posao samo kako bi došao do intervjua s bivšim američkim predsjednikom, Georgom W. Bushom, koji posljednjih mjeseci vodi miran život u Texasu.