Hrvatska
0

"Bitka na Neretvi" gledanija od Lige prvaka

Piše: A. Panjeta
Partizanski film "Bitka na Neretvi" koji je emitovan u utorak uvečer na Hrvatskoj televiziji bio je gledaniji u susjednoj državi od utakmice Lige prvaka Juventus-Bayern koja je istovremeno emitovana na Novoj TV, piše Jutarnji list.

Film "Bitka na Neretvi" koji je davne 1969. godine nominovan za Oscara za najbolji strani film i u kojem tada mega-popularni Yul Brynner u ulozi Vlade dinamitaša ruši most, 40 godina poslije u udarnom terminu "srušio" je u Hrvatskoj gledanost utakmice Lige prvaka. Nije pomogla ni činjenica da je u toj utakmici u dresu Bayerna igrao hrvatski reprezentativac Ivica Olić koji je potopio Juventus.

Utakmicu je pratilo 10,6 odsto gledalaca dok je film gledalo 16 posto gledalaca. Film "Sutjeska" koji je također emitovan u "ciklusu antifašističkog filma" na HRT-u također je bio jedan od gledanijih programa u Hrvatskoj sa 17,4 odsto udjela u gledanosti, ispred kojeg su po gledanosti bili jedino dnevnik sa 21,3 i sapunica "Dolina sunca" sa čak 21 posto gledanosti.

"Javili su mi s Televizije podatke o gledanosti. Ukupno po televizijama je 16 posto, a 33 posto na HRT-u. Što znači da je film gledao svaki treći Hrvat. Prvi put sam ga gledao u obiteljskom okružju i mogu reći da sam ja najveći kritičar", rekao je Bulajić za Jutarnji list.