"Man vs. BiH"
0

Bear Grylls otkazao dolazak u Bosnu i Hercegovinu

Piše: A. Karadža
Discovery Channel otkazao je snimanje dvije epizode emisije "Mans vs. Wild" sa legendarnim Bearom Gryllsom, koje su se u februaru trebale snimati u Bosni i Hercegovini, saznaje portal Sarajevo-x.com.

Podsjetimo da je vijest o dolasku TV-zvijezde u našu zemlju objavljena u oktobru prošle godine, što je privuklo veliku pažnju ljubitelja čovjeka koji je svojim avanturama stekao planetarnu slavu.

Prema našim informacijama, Discovery Channel otkazao je dolazak u našu zemlju zbog prevelike medijske buke koja je nastala objavom informacije o Gryllsovom dolasku.

Prevelika pompa

Nakon objavljivanja informacije da ekipa Discovery Channela sa Gryllsom stiže u BiH, na adresu ove TV-kuće stigli su brojni novinarski upiti zbog čega su producenti odlučili otkazati dolazak.

Sigurno je da Grylls u februaru neće doći u našu zemlju, a postoji mogućnost da se odredi drugi termin pod daleko strožijim uslovima.

Junak nove generacije slavu je stekao emisijom "Ultimate Survivor", u kojoj svojoj publici pokazuje načine kako preživjeti u najokrutnijim prirodnim okruženjima na planeti.

Specijalac SAS-a

Ipak, njegov put do uspjeha nije bio nimalo lagan. U 21. godini slomio je kičmu na tri mjesta nakon skoka sa padobranom. Mislio je da nikada više neće prohodati, ali je snagom volje i napornim vježbanjem uspio prebroditi tešku nesreću. Oporavak je krunisao usponom na Mount Everest u 23. godini, čime je postao najmlađi Britanac u historiji kojem je to pošlo za rukom.

Vještine preživljavanja stekao je kao član specijalne britanske vojne jedinice Special Air Service (SAS), gdje je služio sve do padobranske nesreće.