Rade Šerbedžija
0

"Angelinin film je o ljubavi između Srbina i muslimanke"

Sarajevo-x.com
Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija
Slavni hrvatski glumac Rade Šerbedžija otkrio je o čemu će govoriti režiserski prvijenac holivudske zvijezde Angeline Jolie, u kojem će i sam igrati. Tvrdi da je u pitanju ljubavna priča između Srbina i muslimanke za vrijeme rata u Jugoslaviji.

U intervjuu za "Blic" Šerbedžija je otkrio i to da Jolie ne poznaje lično, ali da mu je drago što neko tako uspješan ima divnu i humanitarnu misiju u životu.

Šerbedžiju je zvala da glumi u filmu, iako je čula da on ne snima filmove o ratu u bivšoj Jugoslaviji, te ga je zamolila da prvo pročita scenarij.

"Tekst je sjajan! To je ljubavna priča o jednom mladom Srbinu i muslimanki koji su se ugledali i zagledali jedno u drugo nekoliko večeri prije početka rata u Bosni. Tako počinje film, a onda slijedi suludi rat. Radnja prati ratna zbivanja u kojima ta mala muslimanka završava u srpskom logoru, a taj mladić je na neki način spašava. Među njima se javlja jedna strasna, ali nemoguća ljubav", objasnio je glumac i dodao da je Angelina sama napisala tu dramu.

Šerbedžija je negirao da je u pitanju antisrpski film, kao i to da je Jolie ranije razgovarala o produkciji sa Željkom Mitrovićem i Filipom Gajićem.

Sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i članom Predsjedništva Željkom Komšićem u toku svoje posljednje posjete Sarajevu govorila je o snimanju pojedinih scena u Sarajevu. Ostalo će se snimati u Budimpešti, tvrdi Šerbedžija, koji tumači lik oca glavnog junaka, srpskog patriotu koji iz Drugog svjetskog rata nosi traume, jer mu je tada ubijena porodica.