magazin
0

David Allen Welsh, beskućnik koji je mnoge rasplakao svirajući klavir

Klix.ba
David Allen Welsh je beskućnik iz Vankuvera koji nikada nije imao nikakvo formalno muzičko obrazovanje, ali na klaviru svira kao pravi virtuoz.

Welsh je beskućnik od djetinjstva. Nikada nije imao priliku svirati na vlastitom klaviru, niti poznaje note. Sve što ima je urođeni muzički dar koji je uspio "izbrusiti" povremenim sviranjem na klavirima do kojih je uspio doći tokom svog života.

Od svoje šeste godine snalazi se kako zna i umije, spavao je u vozovima i teško preživljavao, ali je vrlo često svraćao do jedne radnje u Vankuveru gdje je svirao. Nekada je to bilo toliko impresivno da bi kupci koji su se zatekli tu počeli plakati kada bi čuli njegovu muziku, kažu uposlenici, prenosi ABC News.

Iako su mu ruke promrzle na hladnoći, Welsh je sretan što može svirati. Kaže da nema kontrolu nad onim što izvodi na klaviru i da jednostavno slijedi ono što osjeća.

"Ja zapravo ne znam kako stvarati muziku, ali mi se sviđa ono što čujem u svojoj glavi", rekao je on i dodao da nekada samo zatvori oči i pušta prstima da stvaraju zvukove.

Muzičari koji su ga čuli kažu kako ovaj čovjek posjeduje zaista nevjerovatan talent.