Francuska
0

Čuveni Moulin-Rouge slavi 120. godišnjicu

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Čuveni noćni klub i kabare Moulin-Rouge u Parizu slavi u utorak 120. godišnjicu u punom sjaju, očigledno ne mareći za globalnu krizu.
  • Rasprodati smo gotovo svako veče, recesiju nismo ni osjetili, rekao je portparol ovog pariškog hrama noćnog spektakla Fanny Rabas, potvrđujući "čelično zdravlje" lokala poznatog širom svijeta.

Cijena ulaznica je od 80 do 400 eura, u zavisnosti od toga da li posjetilac želi da odgleda spektakl uz čašu šampanjca ili uz jednu od tri večere na meniju, javio je Tanjug.

Ples golišavih ljepotica uz obilje perja i šljokica izgleda da ne izlazi iz mode. "Crvena vjetrenjača" poznata je i po velikoj potrošnji šampanjca - njeni gosti godišnje popiju više od 240.000 flaša pjenušavog vina.

Moulin-Rouge otvoren je 6. oktobra 1889. na Montmartreu, boemskoj četvrti, povodom Svjetske izložbe u Parizu.

U razmaku od nekoliko decenija, postao je popularna turistička atrakcija s bogatim repertoarom muzičkih i plesnih predstava, od kojih je najpoznatiji kan-kan.

U ovom klubu, koji je na svojim slikama ovjekovječio postimpresionistički slikar Henri de Toulouse-Lautrec, nastupali su mnogi umjetnici kao što su Josephine Baker, Frank Sinatra, Edith Piaf i drugi.

Većinu gostiju Moulin-Rougea sada čine turisti iz Kine, Amerike, Rusije i Njemačke.