magazin
33

Clint Eastwood podržava Trumpa: Svi smo umorni od političke korektnosti

Klix.ba
Slavni američki glumac Clint Eastwood i njegov sin Scott pozirali su za septembarsko izdanje Esquire magazina govoreći o svom životu i brojnim drugim temama pa i politici.

O temi predsjedničkih izbora Clint je kazao kako dosad nije javno podržao nikoga, no kako bi radije, umjesto za Hillary Clinton, glasao za Donalda Trumpa.

"Teška odluka, zar ne? Ali mislim da bih se morao odlučiti za Trumpa, budući da je Clinton najavila kako će slijediti Obamine korake. S obje strane je bilo nekih čudnih situacija".

Eastwood, koji živi u Californiji, kaže kako je njegova država devastirana milionima ilegalaca koji su je naselili.

"Počinili su brojne zločine i proširili bolesti", kazao je.

Eastwood je priznao kako dosad javno nije podržao nikoga u smislu da je prisustvovao nekoj od kampanja, niti je pričao i sa jednim od kandidata, no bio je pun pohvala za republikanskog kandidata Donalda Trumpa budući da su "svi umorni od političke korektnosti i ulizivanja".

"Svi smo mi pi*kice, svi hodaju po jajima, a vidimo kako ljude optužuju za to da su rasisti. Dok sam ja odrastao, takve stvari nisu bile rasizam. Jednostavno pređite preko toga", pojasnio je Eastwood.

Njegov sin, 30-godišnji Scott Eastwood kaže kako je od oca naučio dosta životnih lekcija.

"Moj otac je definitivno stara škola. Odgojio me je s integritetom, da dolazim na dogovore i zadatke na vrijeme i radim naporno".