magazin
175

Čile: Muškarac se skinuo gol i skočio u kavez s lavovima u zoološkom vrtu

Klix.ba
Dvadesetogodišnjak iz Čilea je teško ozlijeđen nakon što se skinuo gol i skočio u kavez sa lavovima. Muškarac je preživio napad, i to samo iz razloga jer su radnici u zoološkom vrtu ubili lavove koji su ga napali.

Muškarac je prišao dijelu u kojem se nalaze lavovi, skinuo odjeću i skočio, dok su prestravljeni posjetioci svjedočili napadu. Lavovi su se istog trenutka počeli "igrati" s njim, a potom su ga napali.

Muškarac po imenu Franco Luis Ferrada Roman je odvezen u obližnju bolnicu, a navodno ima izuzetno teške ozljede. Trenutno je izvan životne opasnosti.

Vlasti Santiaga su potvrdile kako su dva lava uspavana kako bi muškarac koji je skočio u njihov kavez mogao biti spašen.

"Vjerujemo kako je ovaj muškarac u zoološki vrt ušao regularno i platio kartu", kazala je direktorica Alejandra Montalva.

Dodala je kako je iznimno uznemirena i potrešena smrću dva lava, mužjaka i ženke.

"Zoo ima ustanovljen protokol i pravila, budući da su nam izuzetno važni ljudski životi. Nažalost, nismo imali sredstva za smirenje koja bi djelovala brzo i na taj način spriječila lavove da ne naude muškarcu."

Jedna od svjedokinja, Cynthia Vasquez, za čileanske medije je ispričala kako je muškarac uzvikivao Isusovo ime.

"Svi smo počeli vrištati kad smo ga vidjeli, a tu je bilo i mnogo djece. Roditelji su im pokrivali oči."

U odjeći muškarca je pronađeno oproštajno pismo u kojem je kao razlog svog samoubistva naveo apokalipsu.