Sve spremno za spektakl
729

Autobusi voze do Bjelašnice na Red Bull Jump&Freeze 2013

Klix.ba
Veliki ledeni spektakl je sve bliže. U subotu 23. februara na Babinom Dolu na Bjelašnici u 17 sati počet će Red Bull Jump&Freeze 2013, takmičenje u kojem je zadatak takmičara da osmisle što luđe i maštovitije snježno vozilo i kostime, spuste se niz snježnu stazu i skoče u ledeni bazen.

Ovaj je događaj 2003. i 2004. godine privukao više od 20.000 gledalaca, a događaji sa takmičenja su se godinama prepričavali. Stoga ne čudi što je za ovogodišnji Red Bull Jump&Freeze broj prijava rekordan, a žiri je na osnovu pristiglih skica odabrao 40 timova.

Voditelji takmičenja su Mario Drmać i Zoran Ćatić, a žiri čine Brano Jakubović (Dubioza kolektiv), Almir Kurt Kugla i Elvis Škrijelj (kapiten pobjedničkog tima "Gori vatra" iz 2004. godine). Muzičku podršku takmičarima pruža DJ Audio InFunktion, a odmah nakon proglašenja pobjednika gledaoce očekuje veliki open air party na kojem će ih zabavljati dobro poznati dvojac Diskobajagi. Osim ove zabave na otvorenom, organizovani su i brojni drugi after partyji u zatvorenim prostorima.

Kako bi se što lakše stiglo na Bjelašnicu, Centrotransovi autobusi će tog dana voziti na relaciji Sarajevo-Bjelašnica-Sarajevo sa polascima ispred Zemaljskog muzeja u periodu od 14 do 15:30 sati i povratkom od 19:30 do 22:30, uz cijenu povratne karte od 7 KM po osobi. Također, oni koji će ići svojim automobilom, ukoliko parking na Babinom Dolu bude prebukiran, mogu se parkirati na Red Bull Jump&Freeze parkingu na raskrsnici Igman - Bjelašnica (kod policijske stanice). Od ove lokacije do Babinog Dola i nazad saobraćati će besplatni autobusi.

Nagrada za pobjednika takmičenja je putovanje u toplije krajeve. Partner projekta je ZOI'84, a prijatelji projekta su Relax Tours, RSG Radio, Antena Sarajevo, Sony, parfem Davidoff The Game, Pliva i Termalna Rivijera Ilidža.