Zdravlje
263

Trenirajte uz najsavremenije metode personalnih treninga prilagođene vašim potrebama

Sportski centar koji objedinjuje personalne treninge, fizioterapiju, kineziterapiju, rehabilitaciju i estetiku otvorio je svoja vrata krajem septembra u Alta Centru. U mjesecu septembru, Avalon Sports & Health Club je postao bogatiji za još jednu oazu zdravlja, sporta i ljepote.

Savremeni način života, neprestani stresovi, predugo sjedenje uz premalo kretanja, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana – sve to predstavlja opterećenje za organizam. To se očituje na našem zdravlju, a potom i izgledu tijela, koji iz dana u dan postaju sve lošiji.

Bez obzira na to da li je cilj na kontrolisan i siguran način skinuti višak kilograma, dovesti tijelo i zdravlje u formu, postići bolju kondiciju, oblikovati kritične zone, smanjiti ili izgubiti celulit, riješiti se akutnih i kroničnih bolova u leđima i vratu, brže i kvalitetnije zacijeliti ozljede lokomotornog sustava, pripremiti tijelo za moguće razdoblje neaktivnosti (pripreme za operativne zahvate) ili sebi osigurati kvalitetan postoperativni oporavak, rješenje vas čeka u Avalon Physio Studiu.

Usluge Physio Studia su podijeljene u tri područja: programi personalnih treninga prilagođeni specifičnim potrebama klijenta – specijalizovani programi skidanja viška kilograma, dovođenje tijela i zdravlja u formu, postizanje bolje kondicije, pripreme sportaša, oblikovanje tijela, Power Plate i TRX trening; aktivne terapije – proaktivna terapija, rehabilitacioni fitness programi, kineziterapija, fizioterapija i dijagnostika – FMS (procjena funkcionalnih sposobnosti), biomehanička dijagnostika, testiranje sportske forme i praćenje efekata treninga, ergospirometrija (u saradnji sa Institutom za kineziologiju).

Stalnu kontrolu i nadzor vašeg fizičkog stanja, funkcionalnosti i oblikovanje vašeg tijela provodi iskusan i stručan tim fizioterapeuta, kineziterapeuta, kineziologa i profesionalnih fitness trenera.

Rehabilitacioni program vežbanja se zasniva na detaljnoj proceni stanja vježbača i određivanju adekvatnih trenažnih sredstava u okviru trenažnog procesa, a sve sa ciljem minimalnog trajanja perioda oporavka.

Prijatna, motivirajuća, atmosfera i kvalitetan trenažni proces, vođen uz stručan nadzor trenera je ono što Vas očekuje u Avalon Physio Studiju.

Avalon Physio Studio je dio Avalon Sports&Health Cluba, sa integrisanom fizijatrijsko–medicinskom ponudom, koji okuplja iskusan i stručan tim fizioterapeuta, kinezioterapeuta, kineziologa i profesionalnih fitness trenera.

"Organizirani i koordinirani programi treninga, po osnovu suvremenih dijagnostičkih procedura, imaju za cilj da na siguran i učinkovit način pomognu svim pojedincima, bez obzira na njihov trenutni zdravstveni status i fizičku kondiciju, odnosno da razviju i održe bolju formu zdravlja i tijela uz adaptaciju na aktivan stil života", smatraju dr. med. Semin Bećirbegović, specialista ortoped i prof. dr sci. Siniša Kovač.