USPIT
550

Predstavnici BiH prvi put na 10. Kongresu evropskih psihoterapeuta

I. P.
Udruženje za sistemsku praksu i terapiju BiH (USPIT) predstavljalo je našu zemlju na ovogodišnjem Kongresu evropskih psihoterapeuta.

Udruženje za sistemsku praksu i terapiju BiH (USPIT), koje je nacionalni predstavnik Bosne i Hercegovine u Europskom Udruženju Porodično Sistemskih Psihoterapeuta (EFTA), prvi put je zvanično predstavljalo BiH na ovogodišnjem desetom Kongresu evropskih psihoterapeuta od 11-14 septembra u Napulju, Italija.

Udruženje za sistemsku praksu i terapiju je profesionalno udruženje koje čine porodični savjetnici i porodični terapeuti iz cijele zemlje i koje ima za cilj da radi na promociji naučno utemeljenih pristupa u primijenjenom radu sa BIH porodicama.

"Jako smo sretni da smo imali priliku podijeliti iskustva BiH porodičnih psihoterapeuta u primijenjenom radu sa porodicama. Izazovi sa kojima se susreću porodice u našoj zemlji su veliki i porodice sa svim svojim članovima se nalaze pod svakodnevnim opterećenjima. Ipak, usprkos izazovima prezentacije naših BiH sistemskih psihoterapeuta su pokazale da možemo unaprijediti kvalitetu života naših porodica kroz sistemsku saradnju sa zajednicama i pojedincima", izjavila je predsjednica udruženja Armina Čerkić .

Konferencija je bila i prilika da se BIH porodični psihoterapeuti povežu sa kolegama iz Europe i dogovore dalju saradnju i razmjenu iskustava koja će se realizirati u narednoj godini.