Zdravlje
2

Poboljšajte svoje zdravlje uz proizvode Arkopharma

Ukoliko želite poboljšati svoje zdravlje najbolje rješenje je korištenje proizvoda Arkopharma, koja je evropski lider u fitoterapiji i dodacima prehrani, a čiji prozvodi se prodaju u više od 60 zemalja.

Arkopharm Laboratories više od trideset godina je posvećen proizvodnji novih zdravih lijekova na bazi prirodnih proizvoda. To je bio period obilježen potragom za zdravijim životom. Od nedavno Arkopharma proizvodi su prisutni i u BiH. Proizvode kao što su ArkoGas, Forcapil, Azinc, Royal Gelee, Arkovox, Phyto soya i mnoge druge već možete pronaći u apotekama, a zastupnik za našu zemlju je firma Medimpex d.o.o.Sarajevo.

Uskoro će za tržište BiH ovaj proizvođač ponuditi i liniju fitoterapeutskih proizvoda pod nazivom ArkoCaps koje odlikuje njihova specifičnost u obradi.

Biološki aktivni dodaci ishrani Arkopharme su proizvodi koji nastaju putem visokotehnološke obrade prirodnih biljnih sirovina.U njihov sastav, pored prirodnih vitamina i minerala, ulaze i fitokomponente. One predstavljaju biološki aktivne materije poznatih ljekovitih biljaka iz svih regiona svijeta.

Sve komponente biološki aktivnih dodataka ishrani su isključivo prirodnog, biljnog porijekla, što ih čini vrijednim i aktivnim, a njihov sastav baziran je na naučnoj osnovi u cilju izgradnje harmonične, optimalne ishrane čovjeka u zavisnosti od njegovih individualnih potreba.

Ljekovito bilje sakuplja se samo u određenom vremenskom periodu tokom godine, jer sezona u datom slučaju predstavlja odlučujući faktor očuvanja blagotvornih sokova trava. Zatim se ljekovito bilje stavlja u specijalne eko-transportere i odvozi u fabriku gdje se jedinstvenom tehnologijom kriodrobljenja (cryogrinding) prave proizvodi zahvaljući kojim su svoje zdravlje popravili i sačuvali milioni korisnika širom svijeta.

Ovom tehnologijom sačuva se od 95 do 97 posto aktivnih materija ljekovitog bilja, dok se klasičnim tehnologijama ekstrakcije (termo ekstrakcija i hladno presovanje) sačuva od 35 do 60 posto aktivnih materija.

Cryogrinding - drobljenje sirovine u sredini niske temperature -196°C u atmosferi gasa azota, koje se koristi prilikom proizvodnje biološki aktivnih dodataka ishrani, omogućava očuvanje korisnih svojstava ljekovitog bilja i ne uništava blagotvorne komponente.

Zahvaljujući savremenoj nauci i tehnologijama, iz ljekovitog bilja se izdvajaju one biološki aktivne komponente, koje obezbjeđuju upravo ciljani efekat. One se u biološki aktivnim dodacima (BAD) koriste u čistom, nepromijenjenom obliku što ih čini jedinstvenim, vrijednim, aktivnim i ljekovitim za čovjekov organizam.

Arkopharma posjeduje dozvole za 1.770 proizvoda i svake godine ulaže četiri posto od svojih prihoda za istraživanje i razvoj. Osnovana je 1980. godine u mjestu Carros, u blizini Nice u Francuskoj od strane osnivača poznatog doktora Max Rombija. Arkopharma je farmaceutska laboratorija specijalizirana u području fitoterapije , prirodne medicine i dodataka prehrani .

Više o Arkopharma proizvodima možete saznati na www.arkopharma.com.