Istraživači sa Univerziteta u Valenciji obavili su istraživanje o dijabetesu i prehrambenim navikama i otkrili da jedenjem ribe smanjujemo mogućnost dobijanja dijabetesa. Najzaslužniji u borbi protiv dijabetesa je riblje ulje i proteini koji ne dozvoljavaju pojavljivanje ove bolesti.
Istraživanje je obuhvatalo 945 muškaraca i žena doba između 55 i 80 godina koji su označeni kao ljudi sa visokim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i utvrđeno je da nakon što su unosili ribu svakodnevno, da je smanjen rizik od dijabetesa i potencijalno od drugih bolesti.
Jedenje crvenog mesa dovodi se u vezu sa visokim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i generalno, smanjenju broju godina smrtnosti, izvještava žurnal Nutricion Hospitalaria u kom je objavljeno istraživanje.
Povećanje Omega-3 kojim je riblje meso bogato u ćelijama krvi, smanjuje šanse od dobijanja dijabetesa, prenosi Times of India.
Možda vas zanima
Nedavno predstavila album