Ljubav i veze
1

Žene vole mišićave muškarce

Sarajevo-x.com
Stručnjaci sa Univerziteta California proveli su istraživanje koje potvrđuje da su mišićavi muškarci privlačniji za žene te da istrenirani muškarci imaju znatno više seksualnih iskustava sa različitim damama od drugih ne tako dobro građenih muškaraca.

"Privlačnost prema mišićavim muškarcima je urođena u svakoj ženi. Većina istraživanja fokusira se na muškarce i šta kod njih izaziva fizičku privlačnost prema suprotnom spolu. Mi smo odlučili svoje istraživanje posvetiti ženama", izjavio je u razgovoru za Reuters vođa studije David Frederick i profesor na Univerzitetu California.

Studije koje pokušavaju identificirati psihičke i karakterne osobine muškaraca koje privlače žene zaključuju da dame žele odane i odgovorne muškarce. Međutim, Frederickova studija donosi određene sumnje u prethodne zaključke i nagovještava da je ženama ipak bitniji fizički izgled.

No Frederick priznaje da se ova privlačnost prije svega odnosi na privremeni i kratkotrajni odnos. Ženama su na prvi pogled privlačniji preplanuli i mišićavi muškarci, ali kada je u pitanju odabir partnera za cijeli život, onda one preferiraju prosječnog muškarca obraćajući više pažnje na njegov karakter i psihu.

"Studija je potvrdila da su ženama privlačniji mišićavi muškarci, ali ta privlačnost nije dugotrajna jer žene počinju sumnjati u njihovu vjernost i odanost zbog dobrog izgleda muškarca za koji vjeruju da bez sumnje može privući mnoge druge žene", naglasio je Frederick.

Tim istraživača je za potrebe studije ispitao 99 muškaraca o njihovom seksualnom životu. Među ispitanima bilo je 50% izuzetno mišićavih muškaraca. Mišićavi ispitanici su u prosjeku imali tri puta više seksualnih partnerica od ne tako dobro građenih kolega.