"Gospodin savršeni" pao u zaborav
0

Žene ipak preferiraju prosječne muškarce

Sarajevo-x.com
Izgleda da žene u potrazi za partnerom više ne žele zgodnog i visokog "gospodina Savršenog", već traže "gospodina Prosječnog", rezultati su istraživanja koje je provela kompanija Orangina.

Istraživanje, u kojem je učestvovalo 3.000 žena, pokazalo je da žene preferiraju pouzdanog muškarca koji ima smisla za humor, dobro kuha i ima posao sa punim radnim vremenom.

Gotovo 80 posto žena želi muškarca tamne kose, dok bi njih samo dva posto izabralo riđokosog. Iznenađujuće, mnogim ženama visina uopće nije presudna pa bi se tako bez problema opredijelile za muškarca koji je niži od njih ukoliko posjeduje neke od navedenih kvaliteta.

Iako im poslovni uspjeh nije naročito bitan, žene ipak ne odustaju od romantike pa tako 31 posto ispitanica smatra da je Ajfelov toranj najromantičnije mjesto na svijetu.

"Rezultati istraživanja su nas šokirali. Očekivali smo da žene traže seksipilnog, visokog i dobrostojećeg muškarca, a otkrili smo da žene žele pouzdanog, porodičnog, romantičnog, duhovitog i muškarca čiji izgled bi se mogao okarakterizirati kao prosječan", kazao je glasnogovornik Orangine Steve Simpson.

Istraživanje pokazuje da je dječak iz susjedstva postao broj 1. na listi popularnosti, dok je zgodni sportaš pao u zaborav.