Ljubav i veze
0

Zavedite partnera, vratite strast u vaš seksualni život

Sarajevo-x.com
Ukoliko nemate dobar seksualni život sa vašim partnerom, moguće je da ga nečim udaljavate od sebe. Pročitajte nekoliko stvari koje žene nikada ne bi trebale činiti.

Muškarci će uvijek biti muškarci, bilo šta da se dogodi. Oni ne razmišljaju niti se ponašaju kao žene. To je jednostavno u njihovim genima, sviđalo se to ženama ili ne. Kada se govori o seksu, oba spola imaju svoje specifičnosti. Postoji beskonačna lista stvari koje žene mogu učiniti u krevetu, a koje će, umjesto da privuku partnera, imati suprotan efekat i djelovati negativno te ga odbiti. Da bi izbjegli ovakvu situaciju, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

Shvatite da muškarci ne razmišljaju kao žene. Za muškarce romantika i seks nisu sinonim, pa romantika i ne mora biti prisutna tokom odnosa. Ako vaš partner želi seks u trenutku kada niste raspoloženi ili kada ne vlada romantična atmosfera, možda biste trebali razmisliti da mu ipak udovoljite, jer bi kasnije mogli snositi posljedice. Seks je za muškarce uglavnom fizičko zadovoljstvo i njegov nezasiti seksualni apetit je dio njegove muškosti.

Djevojke treba da budu profinjene, ali ne i u krevetu. Ako ste stidljivi, vjerujte, nećete se dobro provesti. Manjak ženske energije tokom seksualnog odnosa može dati utisak da oklijevate i da niste zainteresovani za partnera. Također, to može biti pokazatelj da ne želite pokazati svoja osjećanja. U krevetu učinite sve da zavedete partnera, glasno pokažite vaše zadovoljstvo tokom seksa, jasno i glasno recite svoje želje. To će pomoći vašem partneru da vas zadovolji na pravi način.

Važno je da znate da muškarci ne mogu čitati vaše misli, iako bi većina žena voljela da su u stanju to učiniti. Ako želite nešto, morate biti iskreni i reći to vašem partneru. Vjerujte, vaš partner će biti zahvalan što dijelite svoje tajne i najskrivenije fantazije sa njim. To će ga osloboditi pritiska koji ima zbog toga što pokušava odgonetnuti šta volite a šta ne, te će rado učiniti sve kako bi vas zadovoljio. Većina muškaraca priznaje da ih uzbuđuje kada saznaju način kako zadovoljiti svoju partnericu.

Muškarci fantaziraju o seksu stalno. Najbolji način da zadržite svog partnera je da pokušate ispuniti njegove fantazije. Prihvatite činjenicu da oni imaju ogroman seksualni apetit kojeg je skoro nemoguće zadovoljiti.

Žene nisu ništa manje uzbuđene od muškaraca kada je riječ o seksu, one samo nisu sklone da svoju seksualnu želju izreknu i otvoreno pokažu. Kada stupite u seksualni odnos sa vašim partnerom, pobrinite se ipak da mu pružite akciju kakvu očekuje. Tada pokušajte svoje fantazije podijeliti s njim. Budite sigurni da će mu prioritet biti da ih ostvari.

Raznolikost i promjene mogu pozitivno utjecati na seksualni život. Ukoliko ne želite istraživati, nikada nećete saznati šta vaš partner želi. Naprimjer, ako vaš partner želi probati neki novi položaj tokom odnosa, nemojte odbiti, barem probajte. Radoznalost i aktivnost tokom seksualnog odnosa je puno bolja od stidljivosti.