Porast negativnog trenda
0

Zašto muškarci gube želju za seksom?

Sarajevo-x.com
"Ne večeras" i "imam glavobolju" sindrom je koji se obično veže za žene kada nisu raspoložene, ali je u posljednje vrijeme ovaj izgovor sve češći i kod muškaraca koji nisu zainteresovani za seks, pokazalo je novo istraživanje.

Anketa koju je provela organizacija "Men's Health Forum", pokazala je da je 15 posto muškaraca u dobi od 18 do 59 godina priznalo nedostatak želje za seksom.

Agencija za bračno savjetovanje "Relate", objavila je podatak da je procenat muškaraca koji nemaju želju za seksom porastao za 40 posto u odnosu na period od prije deset godina.

Treba napomenuti da ovi muškarci nemaju fizičkih problema, već da jednostavno ne žele seks. Istraživači su otkrili da je rastući trend nedostatka želje kod muškarca rezultat promjene ženine uloge u društvu.

Savjetnice za veze iz Čikaga, Michele Weiner-Davis izazvala je bijes izjavom da najmanje 25 posto muškaraca u SAD-u pati od smanjenja seksualne želje.

Ona je izjavila da je to najstrožije čuvana američka tajna, prenosi Sun.

"U trećini američkih domova gdje oba partnera rade, žene zarađuju više od muškaraca. To uništava mušku seksualnost", rekao je Michael Gilbert. Problem se povećava rastom broja muškaraca koji se okreću alkoholu kako bi se odmorili nakon posla.

Phillip Hodson, psihoterapeut, rekao je da je seks igra i da libido dolazi iz dokolice i viška vremena.

"Britanci rade najviše radnih sati sedmično u Evropi. A seks i sat ne idu zajedno. Muškarci piju, jer je to kraći put do odmora, ali alkohol uništava libido", rekao je Hodson.