Jedinstvo tijela i duha
0

Začinite seksualni život drevnom tehnikom joge

Sarajevo-x.com
Povezanost dobrog seksa i joge je i više nego očigledna. Pomoću joge moguće je povećati seksualni libido i potenciju. Zahvaljujući ovom sistemu duhovnih i tjelesnih vježbi, uspavane strasti u spavaćoj sobi opet će biti aktivne i užarene.

Mnogi se pitaju kako je joga kompatibilna sa seksualnim blaženstvom, kad je u njenoj suštini dosezanje duševnog spasa, o čemu govori jedna od vodećih stručnjakinja za jogu u Indiji, dr. Namita Jain.

"Joga je stara nauka i vještina, u čijoj je osnovi dobrobit duše i tijela. Ona pročišćava um, popravlja tijelo i oslobađa dušu. Naravno, ukoliko se obavlja na pravi način. Seks je jedinstvo tijela i uma, tako da nije nevjerovatno to što ona može da poboljša seksualni život", rekla dr. Jain za India Times.

Međutim, ne mogu svi dosegnuti stanje duševnog spasa. Za mnoge će joga ostati samo niz pokreta i vježbi, koje reduciraju svakodnevni stres.

Dr. Prakash Kothari, jedno od najprestižnijih indijskih imena u seksualnoj medicini, čvrsto vjeruje da moć joge utiče i na seksualni život. Nečija seksualna moć može ovisiti od vitalnosti njegovog tijela.

Ukoliko se joga ne obavlja po pravilima, onda može biti kontraproduktivna. Dijelovi joge kao što su vajroli i ashwini mudras, pospješuju protok krvi do genitalija, što dovodi do nevjerovatnih orgazama.