Ljubav i veze
0

Za sreću nije potrebno dvoje

Sarajevo-x.com
Jedno od najčešćih pitanja koje si postavljamo jeste da li možemo biti sretni i kada nismo u ljubavnoj vezi. Vjerovali ili ne, i to je moguće. Bilo da ste već dugo ili tek odnedavno samac, ne očajavajte. Iskoristite jedinstvenu priliku i u potpunosti upoznajte samu ili samog sebe i uživajte u samačkom životu, koliko god da traje.

Budite sretni sami sa sobom. Nemojte ni slučajno sebe vrednovati prema tome da li imate partnera ili ne. Razmišljajte o tome kako vi, kao pojedinac, možete učiniti ovaj svijet boljim.

Izađite iz kuće i dobro se zabavite. Ne sažalijevajte se, jer još uvijek možete svoje omiljene aktivnosti obavljati i sami.

Svoje slobodno vrijeme, koje bi inače provodili sa dragom ili dragim, posvetite dobrotvornom radu. Volontirajte u javnoj kuhinji, pomozite u učenju rizičnoj grupi djece ili se učlanite u neku humanitarnu organizaciju. Vaš doprinos ostvarenju humanih ciljeva svakako će vas ispuniti.

Sprijateljite se sa drugim samcima. Jako je teško i frustrirajuće biti samac i sretan kada su svi vaši prijatelji u sretnom braku. Ako izlazite sa parovima možete se osjećati suvišnima. Zato izađite među ljude i pridružite se ostalim neovisnim samcima koji se zabavljaju radeći mnoštvo zanimljivih samačkih aktivnosti.

Stvari se odvijaju onako kako je i suđeno. Ako vam je suđeno da imate supruga ili suprugu, to će se i sigurno desiti. Nemojte biti cinični kada su u pitanju ljubavne veze ili brak. Budite samac, budite sretni i snažni. Uživajte u vremenu kojeg imate da otkrijete ko ste.