Ljubav i veze
8

Sve veći broj biseksualki: Žene češće mijenjaju mišljenje o svojoj seksualnosti

Klix.ba
Žene će prije postati biseksualne osobe nego muškarci, otkrila je nova studija. U ispitivanju je učestvovalo 9.000 mladih osoba, te je otkriveno kako se žene češće izjašnjavaju kao "većinom heteroseksualna" osoba.

Također, žene češće mijenjaju mišljenje o svojoj seksualnosti. Za razliku od njih, muškarci se izjašnjavaju ili kao "100 postotni heteroseksualci" ili "100 postotni homoseksualci".

"Ovo bi moglo značiti da je ženska seksualnost fleksibilnija i prilagodljivija od muške", rekla je vođa istraživanja Elizabeth McClintock.

Studija je uradila nakon što je veliki broj poznatih ženskih osoba javno izjavio da su biseksualne. Među njima je i glumica Angelina Jolie koja je imala aferu sa japansko-američkom manekenkom Jenny Shimizu. Supermodel Cara Delevingne kazala je kako njena biseksualna veza sa glumicom Amber Heard nije bila samo faza, a dogodila se prije njenog braka sa Johnnyjem Deppom.

U studiji je praćen seksualni život 5.000 žena i 4.000 muškaraca od njihovih tinejdžerskih do kasnih 20-ih godina. Otkriveno je i kako mlade majke se izjašnjavaju kao heteroseksualne u svojim 20-im godinama, a nekoliko godina kasnije kao biseksualne.