Ljubav i veze
1

Šta ako nisi "alfa mužjak"?

Sarajevo-x.com
U današnje vrijeme se mnogo govori o muškarcima kao "alfa mužjacima", odnosno onima koji su uvijek puni samopouzdanja, koji pobjeđuju i koji shodno tome privlače mnogo više žena nego "normalni" muškarci. Ipak, "alfa mužjaka" je malo, ali učeći od njih, postoje stvari koji vas mogu učiniti privlačnijima suprotnom spolu.

1. Govor tijela Iako su mnogi muškarci romantični, alfa mužjak stvari čini na drugi način. Takav muškarac maznim pokretima i "sanjivim pogledom" svojoj prtnerici iskazuje ljubav. On ponekad uopće ne govori već svojim tijelom i ponašanjem ženi pokazuje koliko je voli.

2. Riječi i glas Alfa mužjak neće svojoj voljenoj piskutavim glasom i lokalnim naglaskom ili slengom govoriti nježne stvari. Ipak, da ne pretjerujemo, muškarcu nisu potrebne dikcijske vježbe kako bi djevojci rekao da je voli. Dovoljno je da je držite nježno u naručju dok joj to govorite, a riječi joj prošaputajte na uho. To je dovoljno romantično, zar ne?

3. Stav Imajte karakter i budite ponosni. Uz gore navedeni govor tijela, riječi i glas, žena će cijeniti ukoliko zna da ste kompletna ličnost. Iako to neke žene vole, većina ih ne želi odgajati svog muškarca. Biti druga mama nije zabavno niti će pospješiti vezu.