Ljubav i veze
0

Singapurske vlasti nude mladima lekcije iz ljubavi

Sarajevo-x.com
S namjerom da utiču na porast inače niske stope nataliteta, vlasti Singapura pokrenuli su kurs na kojem mladi mogu učiti o flertovanju i vezama, i nude širok izbor predmeta, od analize ljubavnih pjesama, online flertovanja i “brzih”izlazaka.

Zbog straha da će “stara” populacija nauditi ekonomskom rastu, singapurske vlasti već godinama pokušavaju ohrabriti obrazovane mlade ljude da imaju djecu, uz davanje podsticaja u obliku poreskih olakšica i “baby bonusa”, a sada i edukujući ih u tom pravcu.

Kurs pod nazivom “Razumijevanje ljubavnih veza: ljubav i seksualnost” vodi stručnjak iz Jedinice za socijalni razvoj, inače vladine agencije čiji je zadatak pomaganje ljudima u pronalasku partnera. Osnovna svrha kursa je da njegove polaznike nauči razumijevanju osnova ljubavnih veza između ljudi te potakne mlade ljude da se odluče na brak.

“Moj profesor mi je objasnio da bi, ako me muškarac gleda direktno u oči duže od 5 sekundi, to moglo značiti da je zainteresovan za mene.”, objasnila je jedna od polaznika kursa, 18-godišnja Isabel Seet.

Kurs je inače od njegovog osnivanja u oktobru prošle godine postao veoma popularan među mladima te je zbog velike posjećenosti časova zaposlen još jedan stručnjak za pitanja ljubavnih problema.