Valentinovo na Tajlandu
0

Sedam parova oborilo Guinnessov rekord u ljubljenju

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Sedam parova u Tajlandu oborilo je Guinnessov rekord u najdužem poljupcu.

Povodom Valentinova organizovano je takmičenje kojem je cilj bio srušiti dosadašnji rekord kojeg su držali Kristina Reinhart i Nikola Matović iz Njemačke. Njih dvoje su se kontinuirano ljubili 32 sata, 7 minuta i 14 sekundi.

Organizatori takmičenja u Tajlandu zadovoljni su što je srušen rekord i u trenutku kada je on postignut organizovana je svečanost, a ni to nije omelo parove koji su nastavili s ljubljenjem.

"Takmičenje i dalje traje jer samo jedan par može držati titulu para koji se najduže ljubio. Ne znamo koliko će ovo sve još trajati, ali pretpostavka je kako će se pobjednik ljubiti još najmanje 12 sati", rekao je organizator ovog takmičenja.

Inače, u utrku za rušenjem ovog rekorda krenulo je 14 parova iz cijelog Tajlanda, ali u međuvremenu je polovina parova odustala od njih.

Guinnessova pravila za rušenje ovog rekorda su vrlo stroga. Parovi se sve vrijeme moraju dodirivati usnama pa čak i kad jedu, piju ili idu na WC. Par koji se bude uspio najduže ljubiti osvojiti će dijamantni prsten i novčanu nagradu.