Ljubav i veze
97

Saznajte kojim je reprezentacijama dozvoljen seks tokom SP-a

Klix.ba
Za bolje rezultate i pobjedu u utakmicama Svjetskog prvenstva potrebno je dosta rada, truda ali i odricanja. Neki selektori odlučili su zabraniti seksualne odnose svojim igračima tokom SP-a, dok neki dozvoljavaju ali uz određene uvjete.

Dozvoliti igračima seks ili ne je pitanje koje je izazvalo veliku polemiku među navijačima, menadžmentu klubova ali i samim igračima. Selektori su odlučili. Neki su uveli zabranu jer smatraju da će tako igrači sačuvati svoju energiju, povećati agresivnost koja će biti upotrijebljena u borbi na terenu. Nekima je seks zabranjen isključivo prije meča.

Amerikancima, Urugvajcima, Talijanima, Englezima i Holanđanima je seks bezuvjetno dozvoljen, dok Nijemci i Španci to ne smiju raditi samo noć pred utakmicu. Australski menadžer smatra da to i nije prioritet i da njegovi igrači i neće biti raspoloženi za bilo šta osim za igru, ali im ne brani ništa. Brazilcima je dozvoljen ukoliko nije previše akrobatski. "Normalni seks je u redu, ali morate zaboravite akrobacije", rekao je menadžer Brazila Luiz Felipe.

Švicarcima je seks tokom SP-a dozvoljen od 1994. godine kada je tadašnji selektor Roy Hodgson bio primoran da ukine zabranu.

Igrači Kostarike smiju imati odnose tek nakon drugog kruga. "Bit će im dozvoljeno da uživaju čim se kvalificiraju u drugu rundu", rekao je selektor Jorge Luis Pinto.

Francuzi imaju dozvolu, ali ne smiju to raditi cijelu noć niti svo slobodno vrijeme.

Kod Nigerijaca nije sjajno. Iako im je dozvoljen seks, igrači su mogli povesti samo svoje supruge. Oni koji nisu oženjeni nisu mogli povesti svoje partnerice.

Čileancima i Rusima seks nije dozvoljen uopće. Nije dozvoljen ni našim Zmajevima.

"Nema seksa u Brazilu. Mogu naći drugu soluciju, mogu ako hoće i masturbirati, ali seksa nema", rekao je selektor BiH Safet Sušić.

Kamerunce će posmatrati "veliki brat", odnosno kamere će ih snimati tako da neće moći dovesti nikoga u svoju sobu.

"Ukoliko igrač ne može izdržati mjesec ili 20 dana bez seksa onda nije spreman da bude profesionalac", rekao je selektor Meksika Miguel Herrera koji je svom timu također zabranio seksualne odnose.

Za Ganu i Južnu Koreju nije dato objašnjenje, ali zabrana je tu.