Spas za stotine muškaraca
0

Razvijen sprej protiv prerane ejakulacije

Sarajevo-x.com
Ljekari bolnice Royal Victoria razvili su lijek u spreju koji sprječava preranu ejakulaciju, čest problem u seksualnom životu mnogih parova.

Sprej protiv preuranjene ejakulacije kojeg su razvili britanski naučnici i ljekari mogao bi biti spas za jedan od najčešćih problema u spavaćoj sobi.

Muškarci koji su učestvovali u ovom istraživanju koristeći sprej pet minuta prije početka seksualnog odnosa produžili su trajanje odnosa od pola do četiri minute duže nego što je inače moguće.

Sprej je baziran na maloj količini lokalnog anestetika koji na kraće vrijeme ukoči penis te tako produži erekciju i spriječi preranu ejakulaciju.

U studiji je učestvovalo 300 muškaraca koji su duže vrijeme imali problema s preranom ejakulacijom, te im seksualni odnos nije trajao više od jedne minute. Većina njih su prije pokušavali razne tretmane za liječenje ove neugodne pojave, no ti tretmani su najviše bili bazirani na uzimanju oralnih antidepresiva.

Sprej, radnog naziva PSD502, pomogao je 90 posto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju, a statistike su pokazale da je kod nekih muškaraca spolni odnos trajao čak šest puta duže nego inače.

Uporedbe radi, jedna grupa muškaraca koristila je placebo sprej i kod njih je zabilježeno produženje odnosa za 1,7 puta više nego obično.

Statistike pokazuju da se 40 posto svjetske muške populacije barem jednom u životu suoči s problemom prerane ejakulacije, te da bi sprej mogao riješiti ovaj problem koji je često glavni krivac za raspad veze ili braka.

Sprej bi se u slobodnoj prodaji mogao naći za manje od dvije godine, a istraživanje je objavljeno u naučnom magazinu British Journal of Urology.