Ljubav i veze
312

Parovi koji objavljuju previše detalja o vezi na Facebooku možda kriju probleme

Klix.ba
Autor istraživanja Gary Neuman ima jednostavno objašnjenje pojave na društvenim mrežama koja se očituje prekomjernim objavljivanjem detalja iz ljubavne veze.

Istraživanje koje je 2014. godine sproveo tim sa Univerziteta u Torontu pokazao je da postoji korelacija između broja postova o ljubavnoj vezi ili partneru sa osjećajem sigurnosti u toj istoj vezi, piše Business Insider.

Naime, što je broj ljubavnih postova na Facebooku veći, time je uvjerenost u pozitivan ishod ljubavne veze manji, tvrdi Neuman, autor knjige "Istina o varanju".

"Kada gledate u njihov sadržaj na društvenim mrežama, koji je naizgled poželjan i odličan, vi zapravo svjedočite pojavi kompenzacije jer je njihova veza u problemima", kaže Neuman.

Sve nas to uči o važnosti privatnosti svake ljubavne veze ili braka. Neuman tvrdi da se privatne stvari u vezi trebaju zadržati u takvom obliku jer dijeljenje istih sa svijetom doprinosi gubitku prisnosti.

"Zato nemojte postavljati prevelik broj postova o vašim vezama. Većinu zadržite za sebe, zadržite svoje male šale i svoja sjećanja samo za sebe. Također, kada vidite fotografije drugih ljudi, ne uspoređujte se sa njima jer je moguće da se ispod njih krije ne tako lijepa slika", zaključio je Neuman.