Istraživanje
23

Ljubav se desi nakon 14 sastanaka

Klix.ba
Mnoge osobe vjeruju u ljubav na prvi pogled, no mnogima je potrebno dosta vremena da otvore srce partneru i prepuste se uživanju u zaljubljenosti. Posljednje istraživanje je pokazalo da je ljudima potrebno čak 14 sastanaka da počnu osjećati "leptiriće" u stomaku i govoriti o njima.

U istraživanju provedenom na jednoj internet stranici za upoznavanje učestvovalo je 100.000 ljudi iz Velike Britanije. Istraživanje je pokazalo da se partneri prosječno viđaju dva puta sedmično, a za prve veće izljeve osjećaja i iskazivanje emocija riječima potrebno je blizu sedam sedmica.

Također, istraživanje je pokazalo da nakon početka veze partneri prvi seks imaju nakon četiri izlaska, odnosno nakon dvije sedmice viđanja.

"Naravno, svi smo mi različiti i svaka veza se razlikuje, ali ipak postoji dosta sličnosti kada je riječ o samom početku veze. Naravno, malobrojni su parovi koji žele ozbiljnu vezu, a već prvu noć završe u krevetu. Mnogi se čak i ne poljube pri prvom izlasku, no već nakon četiri izlaska ili dvije sedmice stvari se mijenjaju. Znate možete li vjerovati toj osobi, već znate u kojem pravcu želite da ide ta veza i spremni ste na intimnosti", kazala je Kiya Step koja je analizirala podatke dobijene anketom.

Istraživanje je također pokazalo da većina osoba partnera upoznaje s prijateljima nakon tri sedmice veze. Također, već nakon 12 sedmica mnogi su spremni partnera upoznati s roditeljima, objavili su britanski mediji.