Ljubav i veze
0

Ljubav ili strast?

Sarajevo-x.com
Ponašate se čudno, ne možete prestati buljiti i srce vam ubrzano kuca kada se spomene ime te osobe? Možda vjerujete da je to ljubav, ali je velika vjerovatnoća da je to ustvari samo strast. Ako niste sigurni, pročitajte tekst koji slijedi u nastavku. Možda vam neki od ovih savjeta, objavljenih na internetu, otvori oči, te pomogne da lakše definišete ljubavni odnos koji imate sa svojim partnerom.

Kada osjećamo strast prema nekome ponašamo se veoma iracionalno. U tome nema ništa loše, sve dok, recimo, ne završite pred oltarom sa osobom koju kratko poznajete. Pročitajte sljedeće smjernice, i onda prosudite sami.

Ispitajte svoju žudnju

Kada smo zaljubljeni u nekoga obično maštamo o toj osobi po čitav dan, te živimo u uvjerenju da je to naša srodna duša. Ako svaki put maštate šta biste radili sa tom osobom u krevetu, velika je vjerovatnoća da je to samo strast.

Ponašanje u javnosti

Ponašanje parova u javnosti može isto tako biti dobar pokazatelj kakav je njihov ljubavni odnos. Normalno je kada se parovi drže za ruku, gledaju sa pretjeranom nježnošću, ali ako vam se dogodilo da vam neko dobacuje "Uzmite sobu!", vjerovatno ćete se složiti da je to samo strast.

Pokazivanje nježnosti

Izlazite li često? Tepate li jedno drugom? Ako partner osjeća samo strast prema vama, on neće dijeliti svoja razmišljanja sa vama, snove, planove o budućnosti niti željeti da vas upozna sa svojim roditeljima. Zapitajte se da li je to onda ipak ljubav?

Strast kratko traje

Strast obično kratko traje, ona je jaka i snažna, ali i privremena. Prema mnogim istraživanjima strast najviše traje osam sedmica, a njen intezitet najčesće oslabi nakon tri sedmice. Ljubav traje zauvijek.