Ljubav i veze
0

Kako prestati odbijati ljude od sebe?

Sarajevo-x.com
Ako vam se dogodilo da nekoliko puta za redom dobijete crveno svjetlo kod osobe koja vam se sviđa, zasigurno ste pomislili da vam nešto nedostaje i da je problem u vama. To djelimično može biti tačno, ali ne znači da nešto ne možete promijeniti kako bi vam se situacija okrenula nabolje.

1. Volite sebe Vjerovatno vam je dosta ovakvih rečenica jer su one u moru "psiholoških" savjeta izgubile na svom značenju. Ipak, ako razmislite i logički sagledate stvar, shvatit ćete da kada volite sebe, postajete privlačniji drugima. Nemojte glumiti da volite svoju malenkost jer ćete tako samo napraviti veći problem, a druge zavarati tek na trenutak. Pokušajte ne dozvoliti si česte promjene raspoloženja na koje mogu utjecati sitnice i imajte na umu pozitivne misli. Teško jeste, ali nećete izgubiti ništa ako pokušate.

2. Naučite primati ljubav Ovdje se ne misli samo na romantičnu ljubav već svaki drugi vid pažnje koji vam pružaju prijatelji, kolege ili porodica. Introvertni ljudi često negiraju mogućnost da ih neko može voljeti pa zbog toga gube samopoštovanje i samopouzdanje.

3. Otjerajte strah Imati strah od odbijanja i razočarenja je sasvim normalna pojava, ali ako dopustite da vam ona bude parametar prema kojem ćete doživljavati veze, onda ste u velikim problemima. Otjerajte strah od nepoznatog jer vam on samo bespotrebno stvara anksioznost. Osim ako niste Nostradamus, mala je vjerovatnost da ćete "mozganjem" spoznati ishod i budućnost svog života.

4. Budite magnet koji privlači Prestanite voditi rasprave u svojoj glavi o tome kako su svaki muškarac/žena isti i da ni jedna vaša veza neće imati pozitivan ishod. Ukoliko mislite negativno, nelogično je da će vam se dogoditi pozitivno. Psihologija i medicina nisu još istražile dovoljno mogućnost utjecanja misli na događaje i dešavanje ili na ljude oko nas, ali budite sigurni da će vas ljudi, u slučaju da ste "mrgud", zaobilaziti u velikom luku.