Ljubav i veze
0

Kako postupati kada je ona djevica?

Sarajevo-x.com
Možda se mnogima čini da je čuvanje svoje nevinosti za "onog pravog" sada već zastarjelo, ali činjenica je da mnoge mlade žene čekaju sa prvim seksualnim iskustvom. Kako postupiti kada djevojka s kojom ste u vezi nije imala spolne odnose, pojasnila je Isabella Snow, dopisnica za Ask Men.

1. Izbjegavajte ultimatume Niko ne želi da se nađe pred izborom "ili - ili". Uredu je ako joj date doznanja da želite s njom voditi ljubav, ali nemojte insistrirati na tome kako ne bi shvatila da je to zapravo jedino što želite. Ako ona više nije tinejdžerka, a još uvijek je djevica, znači da neće lako "popustiti" pod vašim pritiskom i vjerovatno svoje "blago" čuva za nekog posebnog. Onda se potrudite da budete taj "posebni neko".

2. Vi vodite prvi put Vi ste taj koji je iskusan stoga ona očekuje da ćete vi biti taj koji vodi. Budite veoma nježni, ali ne zaboravite da pokažete barem malo prevlasti. Ipak, s obzirom da je riječ o prvom seksualnom iskustvu za nju, morat ćete paziti na njenu reakciju i ukoliko osjetite da nešto nije uredu - to je i upitajte. Posebno obratite pažnju na to da je uzbudite te da je dovoljno vlažna prije nego počnete sa seksualnim činom.

3. Opustite je Prirodno je da u tim trenucima ona bude pomalo zbunjena i nervozna jer je to uglavnom način na koji svi reaguju prilikom prvog seksualnog odnosa. Ipak, potrebno je da joj kažete mnogo nježnih stvari te komplimenata kojima će joj samopouzdanje narasti. Možda je najbolje da predigra u tom slučaju traje malo duže - a tokom nje joj govorite šta sve volite na njoj u njenom karakteru.

4. Uzbudite je Činjenica je da ovo važi za svaku ženu i u svakom (seksualnom) trenutku, ali morate obratiti više pažnje nego obično kako biste uzbudili djevojku koja još nije imala spolne odnose. Mnogim muškarcima bude nezgodno što oni moraju biti ti koji "oduzimaju" nečiju nevinost, a ukoliko je muškarcu zaista stalo do partnerice onda mu je stalno na pameti mogućnost da bi je mogao povrijediti. Zbog toga se opustite i vi, a nju uzbudite toliko da vas poželi sama skinuti i oboriti na krevet.

5. Budite spremni da usporite ili potpuno prestanete Možda je htjela voditi ljubav s vama na početku večeri, ali tokom predigre ili samog seksualnog čina, jednostavno više nije raspoložena. Budite spremni da usporite ili potpuno prekinete s tim. To ne znači da vas ona ne želi, već jednostavno da nije spremna. Neke žene nisu stidljive u krevetu, dok se druge ne mogu "pomiriti" s tim da gube nevinost. Zato pokušajte ponovno u skladu sa svojim i njenim emocijama i željama.