Ljubav i veze
22

Australka proputovala 22 zemlje da bi došla na 75 sastanaka "na slijepo"

Klix.ba
Pedesetpetogodišnja Australka Bambi Smyth odlučila je pronaći muškarca svog života. Krenula je u misiju koja je odvela u 22 zemlje gdje je imala 75 sastanaka "na slijepo". Upoznala je mnoge zanimljive muškarce među kojima su španski žigolo, ruski milioner, italijanski princ i svećenik u Vatikanu.

Smyth je večerala sa svima njima i okarakterisala ih kao neobične i zanimljive muškarce. koje je pokušala povezati s unikatnim jelima njihove kulture.

"Bilo je to nešto između brzih sastanaka i isprobavanja jela. Pokušala sam upoznati što više muškaraca, ali nekada sam imala samo jedan dan u nekoj zemlji pa sam se sastajala sa dva ili tri muškarca. Bio jeto naporan posao, ali i uzbudljiv", rekla je Bambi.

Na 75 sastanaka koliko je imala, jedan muškarac je posebno fascinirao - Italijan Stefano.

"Stefano je jedna od najneobičnijih muškaraca koje sam upoznala. Velikodušan je, visokointeligentan i veoma topla osoba. Da kažem da su mi se tresla koljena premalo je", kaže Bambi. No Stefano je oženjen, kao i još nekoliko muškaraca s kojima je Babmi večerala.

Odlučila je da potragu za ljubavlju kombinira sa istraživanjem kulturoloških razlika koje je prenijela u svojoj knjizi. Upravo je tako i imala pristup velikom broju muškaraca jer im je govorila kako joj je to potrebno za njen rad. Pronalazila ih je putem interneta i uslovi su bili da imaju između 25 i 55 godina, a da bi poželjno bilo da su samci. Među njima je bio i žigolo.

"Pila sam piće s prijateljem kada mi je gestikulirao da mu priđem. Pitao me je koliko naš hotel ima zvjezdica, jer je vjerovatno pokušavao saznati koliko novca imam. Nisam nasjela na to", rekla je.

U Njemačkoj je imala vrlo zabavnu situaciju. Jedna od muškaraca hranio je sirom koji se zove "Muzičar",

"Kada sam ga pitala zbog čega se tako zove, rekao mi je s osmijehom 'Vidjet ćeš.' Ispuštala sam vjetrove tri dana", rekla je Bambi s osmijehom.

Bilo je tu i negativnih iskustava. U Engleskoj se sastala s bivšim momkom svoje rodice koji je cijelu večeru preplakao, dok je u Brazilu ostala bez novca.

"Paulo je mislio kako nisam ostavila dovoljno veliku napojnicu pa je uzeo sam novac iz mog novčanika. ali bio je simpatičan. Pjevao mi je i pokušao me zavesti", prisjetila se Bambi.

Na posljednjem 75. sastanku upoznala je Grega kada se vratila u Australiju. Nije otkrila da li je ona upravo taj muškarac za kojim je tragala. Ali, istakla je kako je ovo iskustvo ojačalo, promijenilo i da je sada mnogo otvorenija.

"Naučila sam da ljudima trebate dati šansu da pokažu svoju pravi stranu. Ne smijete suditi knjigu prema njenim koricama niti muškarca prema novčaniku", zaključila je Bambi.

Njena knjiga "Muškarac na meniju" izašla je prvog oktobra.