lifestyle
107

Trudna Shakira na fotografijama sa mužem i sinom u novoj kampanji UNICEF-a

Klix.ba
Shakira i Gerard Pique su pozvali svoje fanove da doprinesu UNICEF-ovoj kampanji "World Baby Shower". Inicijativa je to koju je Shakira sama pokrenula nakon što je 2013. godine rodila Milana.

Shakira je snimila fotografije s mužem i sinom te trudničkim trbuhom, a oduševila je svijet. Nakon završetka prve kampanje su postigli veliki uspjeh.

"Zahvaljujući vama više od 80.000 djece će biti zaštićeno od dječije paralize, blizu 200.000 infuzija će biti distribuirano, 3,8 tona hrane će spasiti mnogo djece od teške akutne pothranjenosti, a to su samo neke od stvari kupljenih za zaštitu beba i djece", rekla je Shakira u svom obraćanju na kraju prve kampanje.

Donacije, koje će se kasnije koristiti u međunarodnom programu UNICEF-a za djecu, se mogu izvršiti preko stranice Worldbabyshower.org.

Svi mogu kupiti poklone u ime poznatog para, koji uključuju vakcine, deke, vodu za cijelu porodicu i terapijske obroke za pothranjenu djecu.

U UNICEF-u očekuju da će moći napraviti registrar djece i beba koji su u teškoj situaciji. Svi u SAD-u mogu uplatiti 14,50 dolara kako bi dobili zahvalnicu sa fotografijom Shakire i Gerarda. I taj novac ide u humanitarne svrhe i dio je ove kampanje.

Svojim fanovima je otkrila da će dobiti još jednog sina, a njihov sin Milan će proslaviti svoj drugi rođendan 22. januara.