Strava ženskog ormara
0

Svaka žena ima 22 odjevna predmeta koja ne nosi

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Većina djevojaka su ovisne o kupovini odjeće. Njihovi ormari su prepuni krpica, ali kada se trebaju spremiti za izlazak gotovo svaka djevojka će reći: Nemam šta obući! Nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da svaka žena ima 22 odjevna predmeta koja nikada ne obuče.

Gotovo sve žene na svijetu čuvaju u ormarima stvari koje rijetko ili gotovo nikada ne nose, jer smatraju da bi im ipak ponekad mogle zatrebati.

Kada bi svu nenošenu odjeću Britanke poredale duž puta mogle bi njome pokriti 25.000 kilometara ceste.

Žene kao najveći razlog što svoje ormare pune odjećom koju nikada neće obući navode to što uglavnom kupuju u žurbi. Samo jedna od osam žena redovno rasprema ormar, dok jedna od 50 raspremanje ormara odgađa svaki dan i tako punih 10 godina.

U ženskim ormarima najčešći predmet koji skuplja prašinu su farmerice, a čak 88 posto njih je izjavilo da imaju barem jedan par farmerica u kojima nikada ne bi izašli napolje.

Jedna od pet žena ima najmanje šest pari cipela koje nikada neće obuti, a gotovo svaka žena ima barem jednu majicu koju "ni mrtva" ne bi obukla.

Većina žena je istakla da odjevne predmete koje ne nose ne bacaju, jer im je žao novca koje su potrošile na kupovinu tih stvarčica.

Sedamnaest posto dama, pak, se nada da će se neki modni trend vratiti i da će moći nostiti neku staru odjeću. Također, mnogo žene čekaju da izgube koji kilogram i ponovo "uskoče" u omiljenu odjeću.

Muškarci, s druge strane, u svojim ormarima imaju oko 19 odjevnih predmeta koje ne nose i to su uglavnom stvari kupljene na rasprodajama, prenose britanski mediji.