lifestyle
0

Rumuni planirali otmicu Fione Swarovski

FENA
Kriminalci iz Rumunije planirali su otmicu Fione Swarovski, nasljednice čuvene austrijske imperije kristala i supruge ministra finansija Austrije u ostavci Karl-Hajnca Grasera, piše današnja austrijska štampa.

Rumunski kriminalci planirali su da za nju traže milionski otkup, ali je plan propao, jer je jedan član bande priznao tokom saslušanja da je banda već proučila alarmne uređaje kuće Swarovski i Grasera.

Nakon što je ova informacija dospjela u javnost, Fiona Swarovski je dobila danonoćnu pratnju specijalne jedinice austrijske policije "Kobra".

[SLIKA]1[/SLIKA]

Glavni osumnjičeni za planiranje otmice bogate nasljednice već je u zatvoru, piše bečka štampa.

On je pritvoren u Insbruku zbog serije provala i nasrtaja na jednu 80-ogodišnju ženu u junu 2004., koja je zadobila teške tjelesne povrede, zbog čega mu je izrečena kazna za pokušaj ubistva. On je planirao otmicu iz zatvorske ćelije, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung",

Austrijska policija, prema pisanju bečkog "Kurira", međutim, ne vjeruje da je "glava" ovog plana Rumun u zatvoru u Insbruku.

Inače, Fijona Svarovski poznata je prije svega po svojim ljubavnim aferama, zbog kojih je stalno na stranicama tabloida.

Prije braka sa Graserom, ona je bila u vezi sa "šefom" Formule 1 Flavijem Brijatoreom.