Imamo recept
59

Ova hladna salata s piletinom idealan je obrok tokom ljetnih mjeseci

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Salate kao glavno jelo idealan su obrok, posebno ljeti kada zbog visokih temperatura mnogima ne prija teška i masna hrana.

Hladna salata s piletinom sadrži savršen omjer mesa i povrća, a nakon pripreme se može čuvati i u frižideru dan-dva što vas može poštedjeti kuhanja tokom vrućina.

Sastojci

  • 150 g pilećih prsa
  • 40 g tjestenine
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 3 lista zelene salate
  • 50 g avokada
  • 80 g cherry paradajza
  • Sušeni peršin i sol
  • 2 kašike jogurta

Priprema

Piletinu narežite na tanke ploške, začinite solju i biberom te ispecite na malo kokosovog ulja. Tjesteninu skuhajte. Jaja također skuhajte.

Avokadoi cherry paradajz narežite na kockice i stavite u posudu. Dodajte salatu narezanu na manje trakice. Kada se piletina i tjestenina ohlade ubacite u salatu. Tvrdo kuhana jaja narežite na manje komadiće i ubacite u salatu.

Sve dobro izmiješajte, dodajte sušenog peršina i soli ukoliko treba te prelijte s 2 kašike jogurta.