Putovanja
8

Zaboravite plaže: Prelijepi vrtovi u Velikoj Britaniji su savršeno mjesto za uživanje

Klix.ba
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Vremenske prognoze ovog ljeta bit će na strani Britanaca, a očekuju se temperature iznad 20 stepeni celzija. Velikoj Britaniji ovo ide u prilog s obzirom na to da turistima mogu ponuditi ljepote svojih bašti i vrtova širom zemlje.

Ovoga ljeta zaboravite kratko na plaže i uživajte u spektakularnim vrtovima Velike Britanije koje možete posjetiti i tu "uhvatiti" svoju zraku sunca. U ovoj zemlji postoji više od 2.500 vrtova, a neki od njih se otvaraju isključivo u večernjim satima.

Vrt Helmsley Walled datira iz 1759. godine i nalazi se između parka Duncombe i dvorca Helm Helmsley u Yorkshireu. Postoji nekoliko mjesta za uživanje, uključujući i vrtove Physic Garden i Hidden Garden. Postoje čak i viktorijanske Vinarije gdje možete sjesti među plantaže grožđa.

Crook Hall, srednjovjekovna dvorana nedaleko od grada Durhama, nudi deset različitih vrtova. Vrhunac svega je park ruža The Secret Walled“, gdje prevladavaju veličanstvene magnolije i stabla ginkgo biloba, a cvijetnjak je ograđen stablima.