Medeni mjesec
14

Turističke destinacije koje su bile omiljene novopečenim bračnim parovima u 2019. godini

M. A.
Tajland (Ilustracija: Shutterstock)
Tajland (Ilustracija: Shutterstock)
Nije teško shvatiti zašto se mnogi ljudi širom svijeta odlučuju na putovanja u daleka tropska mjesta kako bi se proveli. U nastavku Evoke donosi neke od najpopularnijih destinacija za medeni mjesec u 2019. godini.

Aviokompanija Emirates je ustupila podatke o destinacijama za medeni mjesec koje su njihovi klijenti ove godine najviše rezervirali kada je riječ o odlascima.

Tajland i Filipini postali su jedna od najtraženijih "novih" destinacija za medeni mjesec i nije teško razumjeti zašto.

Cebu je bio najpopularniji na Filipinima, a sastoji se od glavnog ostrva i više od 150 manjih okolnih ostrva i otočića, a ovo mjesto je samo po sebi nalik raju na Zemlji.

Bangkok i Phuket bili su prvaci Tajlanda i to su odredišta koja su, sve donedavno, uglavnom posjećivali studenti na svojim produženim ljetnim putovanja, a sada je ta statistika nešto drugačija i to u korist parova.

Iako je došlo do značajnog porasta potražnje za Filipinima i za Tajlandom, kada su u pitanju luksuzne destinacije za medeni mjesec Maldivi, Mauricijus, Sejšeli i Bali i dalje su neprikosnoveni. Idilične plaže i prekrasna odmarališta s pet zvjezdica glavne su atrakcije koje mladim mladencima nude najljepše iskustvo.