12 najčudnijih zakona
8

Šta sve brane najbizarniji američki zakoni: Hodanje unazad, lažne brkove u crkvi...

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Instagram stranici Putoholičari objavljen je zanimljivi video koji izdvaja 12 najbizarnijih zakona u Sjedinjenim Američkim Državama, a lista obuhvata prilično čudne stvari od hodanja unazad, slona i parking aparat, hipnotiziranih osoba do lažnih brkova.

"Svaka savezna država u SAD-u ima zapisan neki čudan zakon, a lista bizarnosti je poduža. Ovo je samo jedan od popisa od Top najglupljih zakona", naveli su u opisu snimka koji izdvaja 12 najbizarnijih.

Među njima se tako kao prvi na listi navodi onaj iz Alabame gdje je zabranjeno nositi lažne brkove koji bi mogli nasmijati nekoga u crkvi. Slijedi Iowa gdje pijanist s jednom rukom mora nastupati besplatno, a potom i Nevada gdje muškarac s brkovima ne smije ljubiti žene.

Na četvrtom mjestu je Texas u kojem zakon brani pucanje u bika s drugog sprata hotela, a nakon toga je navedena Kalifornija gdje je zabranjeno jesti narandžu tokom kupanja u kadi.

Lista bizarnih zakona vezanih za kadu tu ne završava te se tako u Južnoj Karolini izričito zabranjuje držanje konja u kadi.

U Idahu muškarac ne smije pokloniti djevojci bombonjeru lakšu od 22,5 kilograma, a zakon u ogrugu Mohave u Arizoni navodi da se onaj ko bude uhvaćen u krađi sapuna mora prati bez prestanka dok ga ne potroši.

Grad Devon u Connecticutu brani hodanje unazad nakon zalaska sunca, a ukoliko na Floridi zavežete slona za parkirni automat - morate za njega platiti istu cijenu kao za vozilo.

U Illionisu je ilegalno unijeti francusku pudlicu na operu, dok je u Oklahomi protuzakonito staviti hipnotiziranu osobu u izlog neke radnje.