Dizajn kakav nikad niste vidjeli
0

FOTO / Skupocjena jahta nosi ostrvo iz snova i vlastiti vulkan

Sarajevo-x.com
Tropsko rajsko ostrvo naziv je nove luksuzne jahte koju su osmislili britanski graditelji iz kompanije Yacht Island Design iz Derbyja.

Ekstravagantna jahta od 90 metara na sebi nosi kaskadni vodopad, bazen, pa čak i vulkan.

Da bi se budući bogati vlasnici osjećali kao kod kuće, na jahti će imati i heliodrom, kao i veliki tropski bar uz niz kućica kao na plaži.

Direktor firme koja je osmislila ovaj inovativni dizajn, Rob McPherson, opisao je da je vanjski dio zamišljen tako da imate osjećaj da se nalazite na vulkanskom ostrvu, ali da je istovremeno zadržan dizajn jahte.

Brod dolazi sa vlastitom plažom u zaljevu, uz elemente inspirisane Karibima, Indijskim okeanom i Polinezijom. Vjeruje se da će biti veliki hit na tržištu.

Na jahti može boraviti deset osoba, a razvija brzinu od 10 čvorova.

Kada milionerima dosadi kupanje u bazenu, uvijek mogu sići i zaplivati u moru, jer im to ova jahta također omogućava.

"Ovu jahtu smo dizajnirali iz dva razloga. Prvi je što pruža dobru zabavu, a drugi što su na današnjem tržištu dizajni jahti prilično slični jedni drugima", kazao je McPherson. "Naša misija je rad na nevjerovatno zabavnim projektima i krčenje puta na tržištu u oblastima kojih se drugi dizajneri boje."

Dodajmo i to da se unutar velikog vulkana na jahti nalazi kino dvorana, biblioteka, soba za igru, teretana, spa centar i VIP apartmani.

Cijena još uvijek nije poznata, ali će svojim jedinstvenim dizajnom ova jahta sigurno uzburkati valove na tržištu.