Općina Stari Grad
52

Sarajevo Holiday Market donosi radost za mališane, ali i odrasle: Domaći proizvodi i bajkovito selo

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Sarajevo Holiday Market otvoren je večeras na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović.

Općina Stari Grad Sarajevo i na ulici Ferhadija realizuje projekt "Sarajevo Holiday Market se vraća kući" povodom predstojećih zimskih praznika.

Mališani mogu uživati u bajkovitom selu Djeda Mraza, a odrasli mogu posjetiti sajamske kućice duž ulice Ferhadija u kojima su izloženi proizvodi domaćih izlagača. Projekt će uskoro uključivati i BH Telecom klizalište, koje će biti besplatno.


Kao doprinos cjelokupnoj prazničnoj atmosferi, ove zime su novogodišnjim dekoracijama bogato ukrašene ulice Starog Grada u užoj jezgri. U Štrosmajerovoj ulici je postavljena jelka visine šest metara.

Projekt implementira udruženje Zone unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i fondacija Sarajevo Navigator, a partneri projekta su Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

"Nadam se da će svi uživati u Sarajevo Holiday Marketu. Pozvali smo učenike iz svih škola u Kantonu Sarajevo na besplatno klizanje naredna dva mjeseca. Privrednici besplatno učestvuju na marketu, građani imaju šta vidjeti, zabaviti se i kupiti. Želim svima da lijepo provedu ove praznike u Sarajevu", rekao je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je da je Gradska uprava ponosna na sve aktivnosti koje se sprovode u Općini Stari Grad.

"Zajedno sa Općinom Stari Grad smo doprinijeli da ove godine Sarajevo ne zaostaje za evropskim i svjetskim gradovima po svojoj novogodišnjoj ponudi", poručila je.