Zaplovit će u aprilu
48

Richard Branson ima novi luksuzni kruzer namijenjen samo odraslima

D. B.
Britanski milijarder Richard Branson predstavio je novi luksuzni kruzer na koji će se moći ukrcati samo odrasle osobe.

Kruzer nazvan Scarlet Lady, a predstavljen je u petak. Branson se nada da će svojim modernim dizajnom i pravilom da se mogu ukrcati samo odrasle osobe privući veliki interes. Kruzer je usidren u luci Dover u Engleskoj, a u službu će ući u aprilu. Uglavnom će nuditi krstarenje Karibima, a baza će mu biti u Miamiju.

"Scarlet Lady je zaista specijalan, radili smo s vodećim svjetskim dizajnerima, umjetnicima i arhitektima kako bismo ponudili ljudima novo iskustvo", rekao je Branson predstavljajući kruzer medijima.

Bransonova ciljna grupa su odrasli, ali ipak mlađi ljudi, kojima želi ponuditi usluge koje nisu dostupne na mnogim drugim kruzerima.

"Sanjao sam o tome da pokrenem svoju liniju kruzera, uzbuđen sam što je došao taj trenutak", rekao je Branson.

Kruzer ima 78 lukusznih RockStar apartmana među kojima je 15 Mega RockStar apartmana, a koji su opet podijeljeni na Massive, Fab, Posh i Gorgeus apartmane. Cijene se kreću oko 19.000 dolara po apartmanu, a najjeftinije kabine koštaju 1.600 dolara. U ponudi su trodnevna i četverodnevna krstarenja.

Scarlet Lady je prvi od tri planirana kruzera kompanije Virgin Voyages koja je dio Bransonovog carstva. Osnovana je krajem 2014. godine. Drugi kruzer će biti operativan 2021., a treći 2022. godine. Kruzer Scarlet Lady je težak 60.000 tona, proizvela ga je kompanija Fincantieri, dug je 278 i širok 38 metara te ima 1.430 kabina. Može primiti više od 2.770 putnika i 1.160 članova posade.

Na kruzeru će biti zabranjeno korištenje jednokratne plastike.