Putovanja
3

Posao cvjeta u japanskim "hotelima ljubavi"

Klix.ba
(Foto: AFP)
U Japanu, gusto naseljenoj zemlji, menadžeri hotelijerstva su odlučili ponuditi građanima posebnu vrstu utočišta, nudeći im sobe po povoljnim cijenama u kojima daleko od buke mogu ostvariti svoje najluđe fantazije.

Dok se hoteli širom svijeta bore sa finansijskim problemima zbog nedovoljnog broja posjeta, japanski "hoteli ljubavi" se pokazuju kao provjeren recept za profit u ovoj zemlji.

Koncept ove usluge je jednostavan: sobu je moguće uzeti za cijelu noć ili samo na nekoliko sati, jer veoma malo parova koji se odlučuju za ovaj smještaj namjerava spavati u njima.

“Za hotel je idealno ako za jednu sobu imamo četiri posjete u toku 24 sata, jednu ujutro, jednu poslijepodne, zatim navečer i četvrtu u toku noći. Na dnevnoj bazi nas najčešće posjećuju parovi koji su u vezi, a navečer su to mladi ljudi”, kaže jedan od vlasnika Masakatsu Tsunoda.

U ponudi su sobe sa plafonskim ogledalima, luksuznom posteljinom, velikim televizorima i jacuzzijima, zatim sobe sa “posebnom opremom” kao što su bičevi, te one sa specifičnim kostimima iz filma Star Wars.

Anonimnost i diskrecija su zagarantovani.