Samo za "duboke džepove"
17

Na privatnom otoku Richarda Bransona otvoren novi hotel, noć košta 19.000 dolara

D. B.
Otok Moskito, koji je u vlasništvu slavnog biznismena Richarda Bransona, otvoren je za goste, ali će ga sudeći prema cijenama posjećivati samo oni s "najdubljim džepovima".

Riječ je o karipskom otoku na kojem je otvoreno imanje pod nazivom Village Estate, a gostima je na raspolaganju devet spavaćih soba u formi koliba, dvospratni bazen s toboganom i još mnogo toga.

Ovo je samo jedno od ukupno četiri Bransonova imanja na ovom otoku, koji je blizu također njegovog otoka Necker. Novo imanje ima fantastičan pogled na more te se nalazi na najzapadnijem vrhu otoka.

Noć za jednu osobu košta 19.000 dolara i to kad nije vrhunac sezone, a hotel može primiti do 18 gostiju. Opremljen je futurističkom tehnologijom i neobičnim sadržajima koji garantuju specijalno iskustvo.

Svaka od pomenutih devet soba posjeduje kupatilo, privatni prostor za dnevni boravak i prostrane terase.

Najbolja soba je zapravo dvospratni glavni apartman koji ima okrugli dizajn i terasu pune dužine. Dizajniran je za one koji vole zabave, a posjeduje i hidromasažnu kadu sa staklenim dnom koja prelazi ivicu litice.

Bar je dio glavnog objekta, a gostima je na raspolaganju teretana, kino, teniski tereni, centar za vodene sportove i privatna plaža s punom uslugom. Za ukusnu hranu se brinu privatni kuhari, dok se za opuštanje nude spa tretmani.

Na plaži Manchioneel je moguće održavati piknike ili večere uz svijeća, a u ponudi su i kulinarski časovi.

Mnoge namirnice se uzgajaju u vrtovima na otoku te su uvijek svježe.