Pokazao kako je izgledalo
597

Kristijan Iličić se javio sa Solomonskih ostrva nakon što ih je pogodio snažan zemljotres

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kristijan Iličić, hrvatski travel bloger, javio se sa Solomunskih ostrva koja je noćas pogodio snažan zemljotres te podijelio snimak kako je sve izgledalo.

"Danas je Solomunske otoke pogodio zemljotres magnitude 7,3 stepena po Richteru! Izdato je upozorenje za cunami! Epicentar je bio samo 66 kilometara od nas", napisao je Iličić.

Njegova supruga Andrea zatekla se u hotelskoj sobi u trenucima zemljotresa, a snimke kako je to izgledalo Iličić je podijelio na svojim profilima na društvenim mrežama.


"Na ovom videu se može vidjeti koliko je treslo", kazao je uz objašnjenje da je on u tom momentu bio na drugoj strani otoka.

Također, podijelio je i snimak s lokacije na kojoj se on zatekao, a koja prikazuje lokalno stanovništvo i njega dok stoji na ulici, a drveće se trese okolo od snage potresa.


Iličić i njegova supruga su prošli nepovrijeđeni, a nije otkrivao planira li napuštati otok usljed prijetnje od cunamija. Prethodno je posjetio Australiju, a potom i državu Vanuatu na Pacifiku.

Potres na Solomonskim ostrvima je prekinuo opskrbu električnom energijom u nekim dijelovima glavnog grada i prekinuo je radioprijenos državnog emitera, ali vlada je priopćila da nije bilo veće štete na zgradama u glavnom gradu.

Drugi snimci s društvenih mreža prikazuju posljedice zemljotresa - police u supermarketima srušene, oštećene automobile na ulicama zbog komada zidarskog materijala koji je pao.