Pogledajte galeriju
401

Dugo iščekivano sunce izmamilo Sarajlije na ulice: Baščaršija preplavljena šetačima

N. O.
Sunčan dan u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Sunčan dan u Sarajevu (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon nekoliko kišnih dana djeluje da su građani Sarajeva jedva dočekali vedro vrijeme i sunce koje jutros obasjalo glavni grad Bosne i Hercegovine te su dan odlučili provesti napolju.

Fotorepotret portala Klix.ba zabilježio je kako izgleda Stari dio grada i ulice Baščaršije ovog sunčanog nedjeljnog popodneva, a djeluje da su ulice bile dupke ispunjene ljudima.

Premda temperatura u gradu danas nije prelazila osam stepeni Celzijusa, sudeći prema broju ljudi na ulicama, to nije predstavljalo problem. Od Ferhadije pa sve do Sebilja primjetna je prilična gužva, a čini se da je sunce uspjelo izmamiti znatan broj Sarajlija, ali i turista, da vrijeme provedu napolju.

Bašte kafića bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, pogotovo na Baščaršiji gdje se na lokacijama poput Slatkog ćošeta tražila stolica više.

Nezaobilazne su bile i sarajevske ćevabžinice te se na fotografijama može vidjeti da su bašte ovih ugostiteljskih objekata također bile ispunjene ljudima.

Dok su prethodni dani donijeli kišu, u nastavku sedmice poput ove sunčane nedjelje očekuje se više sunca, kao i temperature do 22 stepena. Međutim, bit će temperaturnih varijacija.

U utorak također sunčano tokom dana, ali će večernji sati sa sobom donijeti naoblačenje praćeno kišom. U srijedu nestabilno i malo hladnije, a očekuje nas oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

U drugom dijelu sedmice ponovo nam se vraća sunčano vrijeme, uz blagi pad temperature.